Meny

Hem
Glasögon
Kontaktlinser

     Vilka linser ska jag välja?
     Varför göra undersökning?
     Ögonens reaktion på linser
     Olika linssorter
     Dygnet-runt-användning
     Prislista

Erbjudande
Bilder
Kontakt

Kontakt

Skärholmsgången 14
Skärholmen Centrum

Tfn: 08-556 470 60
E-post:
butik@backmansoptik.se

Copyright © 2008 www.backmansoptik.se

Dygnet-runt-användning

Den nya typen av dygnet-runt-linser tillfredställer hornhinnans
syrebehov till 98 % och kan därför sitta kvar i ögonen upp till 30 dagar. Linserna är gjorda av en blandning av silikon, som har extremt bra syregenomsläpplighet, och vanligt mjuklinsmaterial som ser till att vätska transporteras genom linsen vilket minskar risken för uttorkning.

Genom en unik ytprocess får linsen en slät fuktad yta vilket ger bra synskärpa och komfort och mindre torrhetskänsla. Jämförande studier har visat att det inte är större risk att sova med denna linstyp mot vanlig linsanvändning där linserna tas ur varje dag, naturligtvis under förutsättning att linserna fungerar bra på dina ögon. Det beror inte bara på syretillförseln om linserna skall fungera bra att sova med. Vid varje blinkning måste linsen glida ordentligt upp och ner så att det blir en bra cirkulation av tårvätska under linsen. Efter sömn måste bland annat gammal tårvätska och gamla celler från ögat sköljas bort för att undvika irritation och skavmärken. Därför är det mycket viktigt att kontrollera hur linserna sitter på dina ögon även innan du överhuvudtaget försöker sova med linserna på.

Kan vi godkänna passformen så kontrollerar vi linstillpassningen och dina ögon inom en vecka. Om allt ser bra ut då kommer du tillbaka på kontroll efter en månads användning. Har du inte använt linser förut använder du linserna för dagsbruk i en vecka före första kontrollen.  Sedan, om allt är bra, kan du börja sova med linserna.

Viktigt att tänka på vid dygnet-runt-användning