Meny

Hem
Nyheter
Glasögon
Kontaktlinser

     Ortho-K linser
       Vilka linser ska jag välja?
     Varför göra undersökning?
     Ögonens reaktion på linser
     Olika linssorter
     Dygnet-runt-användning
     Prislista

Erbjudande
Bilder
Kontakt

Kontakt

Skärholmsgången 14
Skärholmen Centrum

Tfn: 08-556 470 60
E-post:
butik@backmansoptik.se 

Beställning:
order@backmansoptik.se

 

Copyright © 2008 www.backmansoptik.se

Vilka linser ska jag välja?

Endagslinser används vid ett tillfälle och kastas därefter.
Mycket bra för den som vill använda linser ibland exempelvis några gånger/vecka, men går naturligtvis också bra att använda dagligen. Du slipper rengöring och du har alltid fräscha linser. Du slipper tänka på hur gamla månadslinserna är och hur gammal linsvätskan är (öppnad flaska får inte vara äldre än 3 månader, vissa sorter 6 månader). Vissa sorter fungerar bättre än andra i torr luft och till torra ögon.

Månadslinser används i en månad och kastas därefter. Både endagslinser och vanliga månadslinser släpper igenom för lite syre, max 50 % av det syre ögat behöver, så linserna måste tas ur en timme före sömn och sättas i 30-45 minuter efter uppvaknade. Vissa sorter har material som fungerar bättre i torr luft och till torra ögon.  Finns även i silikonmaterial se nedan.

Silikonlinser finns som månadslinser och tvåveckorslinser. De tillfredställer hornhinnans syrebehov till ca 95 %. Dessa linser behöver inte tas ur en tim före sömn och vill man sova middag eller till och med sova någon natt med dem går det också. Vissa sorter och om passformen är rätt, går att använda upp till 30 dagar i streck utan att tas ur. Dessa linser är oftast mindre torra jämfört med standardmånadslinser.